Δείτε την ομιλία της Καλομοίρας Κωτσαλά στο Webinar με τίτλο "Φορολογικό ποινολόγιο - Παραγραφές, Συμπληρωματικά στοιχεία τραπεζών - Πρόστιμα όπως ισχύουν σήμερα μετά από όλες τις αλλαγές", που διεξήχθη στις 24 Νοεμβρίου 2017.

(Κωδικός για προβολή του βίντεο: 6587982)

 

 

Δείτε την ομιλία της Καλομοίρας Κωτσαλά στην ΕΡΤ1 για τα καταναλωτικά και τα στεγαστικά δάνεια στην ΕΡΤ 1 την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, και την εκπομπή "Μαζί το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε το άρθρο της κα. Καλομοίρας Κωτσαλά στην εφημερίδα "Καθημερινή" και τον δημοσιογράφο Παντελή Χατζηνικολάου 

 Με τις διατάξεις του ν. 4337/2015 τα πρόστιμα περί έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων ορίζονταν ως ακολούθως...

Με την υπ. αριθμ. 1445/2016 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε μεταξύ άλλων ότι για το προσδιορισμό των ζωτικών συμφερόντων, άρα και της φορολογικής κατοικίας δεν αρκεί ο έλεγχος της οικογενειακής κατοικίας, αλλά η φορολογική αρχή οφείλει να λαμβάνει υπόψιν της και περαιτέρω στοιχεία.

Με βάση το άρθρο 1 της ΠΟΛ. 1050/2014, η Φορολογική Διοίκηση αξιοποιεί τα στοιχεία, τις πληροφορίες και τα δεδομένα για έσοδα κάθε πηγής και τις πραγματοποιηθείσες δαπάνες πάσης φύσεως που διαθέτει ή συγκεντρώνει για τον ίδιο τον φορολογούμενο, τον/την σύζυγο του και τα προστατευόμενα μέλη αυτών.

Το ζήτημα αφορά μερικούς φορολογικούς ελέγχους μόνο ή σε συνδυασμό με τακτικούς φορολογικούς ελέγχους για τα οικονομικά έτη 2001 έως 2013. Οι φορολογούμενοι αρμοδιότητας του Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. είναι εκείνοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων περιλαμβάνονται μεμονωμένες κινήσεις ποσών μεγαλύτερων των εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000€) ή συνολικές κινήσεις σε ετήσια βάση μεγαλύτερες των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (300.000€).